Δευτέρα, Νοεμβρίου 19, 2007

.Net Framework Open Source Speller και Ελληνικά

Ενώ η κοινότητα Open Source έχει να δείξει αρκετά spelling engines projects, δεν υπάρχουν port των project αυτών σε .Net Framework, ή μάλλον υπάρχει μόνο ένα το NetSpell, που από ότι φαίνεται έχει εγκαταλειφτεί.

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω! Εδώ ολόκληρα προϊόντα όπως το Open Office και το Firebox, για spelling engine βασίζονται στο Hunspell και η .Net Framework κοινότητα δεν χρειάζεται κανένα; Όλοι θέλουν να πληρώσουν για κάποιο έτοιμο, που κατά πάσα πιθανότητα είναι port από κάποιο Open Source project;

Αν κάποιος έχει κάποιο σχόλιο που μπορεί να δώσει φως στο προβληματισμό μου, είναι καλοδεχούμενος να αφήσει σχόλιο. Αν όμως έφτασε εδώ, ψάχνοντας για ένα spelling engine σε .Net Framework, δεν θα τον απογοητεύσω. Κάποια στιγμή χρειάστηκα ένα spelling engine για μια .Net Framework εφαρμογή μου, και έκανα port των κώδικα του NetSpell v2.1.7 σε .Net Framework v2.0. Ταυτόχρονα μέσα από το site με τα dictonaries για το Hunspell, έφτασα στο ελληνικό site που κρατάει τις εκδόσεις για τα ελληνικά spelling dictionaries - ένα μεγάλο μπράβο για στα παιδιά - και μέσα στο archive περιλαμβάνεται έτοιμο για χρήση ελληνικό spelling dictionary. Όλα σε ένα!

Και ένα tip, για όσους χρησιμοποιούν Internet Explorer και ζηλεύουν τους Firefox χρήστες για το inline spelling support που παρέχεται από default στο browser: Μπορείτε να εγκαταστήσετε το IE7Pro add-in στον Internet Explorer, που μέσω του Hunspell προσφέρει in-line spelling δυνατότητα και στον Internet Explorer -A και φυσικά και για την Ελληνική γλώσσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: