Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2008

AcroBase BBS - 20 χρόνια μαζί

Ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω την ανυπομονησία που είχα κάθε φορά που το μόντεμ μου προσπαθούσε να συνδεθεί στην BBS - θα έχει ελεύθερη γραμμή, θα είναι κάποιος μέσα για να τον κάνω /page, ο Στέλιος θα είναι εκεί; Η πρώτη δουλειά που είχα με το που έμπαινα στο σπίτι από την δουλειά, ήταν να ανοίξω τον υπολογιστή, να συνδεθώ στην βάση, για να πάρω το πακέτο .qwk και να διαβάσω τα μηνύματα από τα Clubs.

Μπορεί η AcroBase να έγινε γνωστή σε μένα το 1993, αλλά δεν την αγάπησα λιγότερο από τους άλλους. Οι φίλοι που έκανα τότε on-line, παρέμειναν off-line φίλοι και αγαπητά πρόσωπα μέχρι και σήμερα. Φίλοι έγιναν τότε, εξελίχτηκαν σε συνεργάτες, ή σε περισσότερο κοντινά πρόσωπα ;-). Οι συζητήσεις στα Clubs, οι συγκεντρώσεις στο σπίτι του Στέλιου, οι εκδρομές, πάντα θα παραμείνουν ζωντανές όμορφες αναμνήσεις. Το netiquette της AcroBase με ακολουθεί ακόμη σε όλες τις on-line δραστηριότητές μου.

Μπορεί πλέον να μην είμαι ενεργό μέλος της AcroBase, αλλά αυτό ποτέ δεν σημαίνει ότι δεν χαίρομαι όταν μαθαίνω νέα για την AcroBase, όπως ότι υπάρχει και ένα Facebook group για τα μέλη της. Φέτος η AcroBase κλείνει 20 χρόνια, συνεχής παρουσίας. Είναι το μακροβιότερο BBS/Forum που ξέρω. Για τον γιορτασμό της επετείου αυτής έχει διοργανωθεί ένα μικρό event, που όλοι όσοι υπήρξαν μέλη είναι προσκεκλημένοι.

Στέλιο, να την χαιρόμαστε, να μπορέσουμε να την δούμε και 50 χρονών!