Σάββατο, Οκτωβρίου 02, 2004

Compact Flash 3.0 στα 66 Mbps

Τεχνολογίες δανεισμένες από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές πρόκειται να χρησιμοποιεί η επερχόμενη γενιά των καρτών μνήμης Compact Flash, καθώς η έκδοση 3.0 εγκρίθηκε πριν λίγες μέρες και σύντομα αναμένεται να πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής.

Οι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη της νέας έκδοσης έδωσαν έμφαση στον τομέα της ταχύτητας, αντιμετωπίζοντας ουσιαστικά τις κάρτες Compact Flash σαν σκληρούς δίσκους IDE. Έτσι χρησιμοποίησαν γνωστές τεχνολογίες - όπως οι UltraDMA 33 και 66 - με αποτέλεσμα τόσο την εκτίναξη του ρυθμού διαμεταγωγής δεδομένων από τα 12 στα 66 Mbps, όσο και την αυξημένη απόδοση, χάρη στην ενσωμάτωση τoυ DMA (Direct Memory Access). To DMA - εκτός από την αυξημένη απόδοση όπως προείπαμε - επιτρέπει στην Compact Flash να επικοινωνεί απευθείας με τη μνήμη RAM της συσκευής, παρακάμπτοντας τον επεξεργαστή και μειώνοντας έτσι το φόρτο του, με αποτέλεσμα φυσικά την μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

Η έκδοση 3.0 των προδιαγραφών θα οδηγήσει επίσης στην άρση του περιορισμού της χωρητικότητας στα 2.2 GB, καθώς το σύστημα αρχείων πλέον θα είναι το FAT32 - σε αντίθεση με το FAT16 που χρησιμοποιείται σήμερα - ανεβάζοντας το όριο στα 6 GB.

myPhone - Compact Flash 3.0 στα 66 Mbps

Δεν υπάρχουν σχόλια: